Volledig scherm
Beeld van de Pythagorasstraat kort na de overval in juni. Foto Pim Velthuizen

Meer onderzoek nodig rond woningoverval Pythagorasstraat Apeldoorn

APELDOORN/ZUTPHEN - In de zaak rond de woningoverval aan de Pythagorasstraat in juni vorig jaar, is meer onderzoek nodig. De rechtbank in Zutphen stemde dinsdagochtend in met het verzoek van de advocaten van de twee verdachten om een van de slachtoffers opnieuw te horen en om onderzoek te doen naar de tape waarop DNA van een van de verdachten is aangetroffen.

De twee verdachten, de 28-jarige R. M. zonder vaste woon- of verblijfplaats en de 22-jarige R. H. uit Arnhem, werden na de overval aangehouden en zitten sindsdien vast. Bij de overval raakte een bewoner van de woning gewond, een vrouw en kind waren tijdens het incident ook in huis. De raadsvrouw van R.H. pleitte er gisteren nogmaals voor om de voorlopige hechtenis van haar cliënt te schorsen.

Aanvullende rapportage
De rechter ging niet mee in het verzoek, beide mannen blijven tot de inhoudelijke behandeling van de zaak vastzitten. Wel stemde de rechter in met meer onderzoek. De man die gewond raakte bij de overval wordt door de rechter commissaris opnieuw gehoord, op verzoek van beide advocaten. Daarnaast wordt ook het verzoek van de advocaat van de 28-jarige verdachte ingewilligd. De al eerder gehoorde arts wordt gevraagd een aanvullende rapportage op te stellen over de verwondingen van het slachtoffer en er wordt meer onderzoek gedaan naar een stuk tape dat gebruikt is bij de overval. Na lang overleg stemde de rechter in met dit verzoek. De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 11 april.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn