Buslijn 12 is een van de lijnen die volgens chauffeurs op de nominatie staan om te verdwijnen, eind dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Buslijn 12 is een van de lijnen die volgens chauffeurs op de nominatie staan om te verdwijnen, eind dit jaar. © Maarten Sprangh

Meerdere wijken in Apeldoorn dreigen buslijn kwijt te raken

Een aantal buslijnen in Apeldoorn staat op de nominatie om te verdwijnen of ingrijpend gewijzigd te worden. Reizigers in sommige wijken moeten daardoor straks verder lopen om te kunnen opstappen. Daar staat een aantal verbeteringen in de dienstregeling tegenover.

Dat concluderen chauffeurs van Syntus Veluwe, het onderdeel van vervoersbedrijf Keolis dat hier de stadsdienst verzorgt. Afgelopen najaar werd bekend dat Keolis ook voor de volgende tien jaar de vervoerder op de Veluwe is. Die nieuwe periode - de zogenoemde concessie - gaat in december van dit jaar in.

Er is nu een concept-vervoersplan klaar. Keolis beschrijft daarin dat er ‘een forse aanpassing’ van de stadsdienst doorgevoerd zal worden. De dienstregeling op een aantal lijnen moet eenvoudiger worden. Daarnaast gaan bussen op veelgebruikte lijnen vaker rijden. Sommige routes worden sneller afgelegd en de aansluiting met treinen moet beter worden.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn