Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP © ANP

Mega-druk bij opening Mediamarkt Apeldoorn

APELDOORN - De feestelijkheden rond de opening van de Mediamarkt in Apeldoorn hebben honderden belangstellenden op de been gebracht. "Maar de kou zorgt er wel voor dat het hier nu waarschijnlijk minder druk is dan verwacht werd", was een eerste conclusie van verslaggever Gep Leeflang om vijf uur, maar twee uur later was de situatie totaal anders: "Het is zo druk, dat mensen alleen in groepjes binnengelaten worden en pas als anderen naar buiten zijn gegaan".

Vestigingsdirecteur Peter van den Maagdenberg stond persoonlijk bij de dranghekken om te zorgen dat de wachtenden geordend naar binnen konden gaan. "Dit overtreft werkelijk al mijn verwachtingen", zegt hij, met een brede lach op het gezicht.

De Pioneer DJ Truck zorgde vanaf vijf uur voor een feeststemming bij het nieuwe winkelcentrum De Voorwaarts. Er werd op de gevel afgeteld naar de officiële opening om zes uur. Tussentijds trad zangeres Floortje Smit op. Er waren parkeerwachten ingezet om het verkeer te regelen. De daadwerkelijke opening ging gepaard met vuurwerk en een lasershow. Van den Maagdenberg vertelt dat het alle 90 medewerkers uit de regio afkomstig zijn. De winkel heeft een parkeerterrein waar klanten gratis kunnen parkeren. De opening is volgens Van den Maagdenberg een 'happening die tot middernacht zal duren'.

Direct na de opening stroomde er meer publiek toe. "Na de opening om zes uur kwam er een massa mensen naar binnen, maar nu staan er nog honderden buiten te wachten om naar binnen te mogen", meldt Gep Leeflang vanuit het winkelpand.

  1. Vleesverwerker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg
    PREMIUM
    Video

    Vleesver­wer­ker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg

    Vleesverwerker Vion laat per direct meer dan vijftig touringcars rijden om medewerkers, veelal arbeidsmigranten, van en naar slachterijen te brengen. ,,Een supergoed plan, maar natuurlijk veel te laat’’, zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) liet hij de Vion-slachterij in Apeldoorn woensdag vergrendelen toen bleek dat het vervoer van slachthuismedewerkers in strijd was met de coronarichtlijnen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn