De brandweer ging met acht voertuigen naar Hoenderloo voor een brandje op een kampeerterrein van de scouting (inzetje: bewaking bij de toegang tot het militaire schietterrein in 't Harde).
Volledig scherm
De brandweer ging met acht voertuigen naar Hoenderloo voor een brandje op een kampeerterrein van de scouting (inzetje: bewaking bij de toegang tot het militaire schietterrein in 't Harde). © Luciano de Graaf / Inzet: Persbureau Heitink

Meldingen bosbranden op de Veluwe: brandweer rukt meteen groot uit naar ‘t Harde en Hoenderloo

De brandweer is met de huidige warmte en droogte extra alert op bosbranden. Vandaar dat er aan het einde van de middag direct groot werd uitgerukt na meldingen vanaf het militair oefenterrein in ‘t Harde en het terrein van Scouting Spelderholt in Hoenderloo.

3 reacties

 • arion dros

  2 maanden geleden
  hoe is die brand ontstaan bij de scouting dan??
 • sherida velden vd

  2 maanden geleden
  Super gedaan scouts van athabascan !
 • Ge van Beek

  2 maanden geleden
  Alert die scouts, en goed gereageerd. Pluim! [heel wat beter dan die lui in Enschede, die terwijl ze buiten zitten, intussen binnen hun airco aan hebben . . .. Wij hebben onze airco (zat al in het huis toen we er kwamen wonen) zelfs nu niet aan: energie gas/stroomcrisis hè. Wel ventilatoren in drie kamers: maar die doen we enkel aan als er iemand in die kamer is. (uh ... energie gas-/stroomcrisis of zoiets?). En zonwering omlaag.
 1. Elieve postte een video van haarzelf op TikTok, toen stroomden de nare reacties binnen: ‘Dit had ik niet verwacht’
  PREMIUM
  1

  Elieve postte een video van haarzelf op TikTok, toen stroomden de nare reacties binnen: ‘Dit had ik niet verwacht’

  Een video op TikTok van haar blote schouders zorgde voor een stortvloed aan haatreacties. De populaire schrijver en zangeres Elieve uit Apeldoorn dacht wel bestand te zijn tegen het digitale mijnenveld, maar zoiets had ze nog niet eerder meegemaakt. Nu wil ze rolmodel zijn voor jongeren die te maken krijgen met bodyshaming, met in het bijzonder atletische vrouwen.
 2. Na vijftig jaar dreigt doek te vallen voor Eerbeekse Kerkenmarkt: ‘Er is geen opslagruimte meer’
  PREMIUM

  Na vijftig jaar dreigt doek te vallen voor Eerbeekse Kerken­markt: ‘Er is geen opslagruim­te meer’

  Koopjesjagers die elk jaar over de Eerbeekse Kerkenmarkt struinen om een pareltje op de kop te tikken, moeten vanaf volgend jaar misschien ergens anders hun heil zoeken. De Kerkenmarkt, die dit jaar op 1 oktober voor de vijftigste keer wordt gehouden, dreigt te verdwijnen omdat de organisatie vanaf het nieuwe jaar geen opslagruimte meer heeft. ,,Het zou zo zonde zijn.”