Beschuit met (echte) muisjes: Nederland is zestien wolvenwelpjes rijker. Bovenstaande afbeelding is eerder gemaakt en toont geen van de pasgeboren wolvenjongen.
Volledig scherm
Beschuit met (echte) muisjes: Nederland is zestien wolvenwelpjes rijker. Bovenstaande afbeelding is eerder gemaakt en toont geen van de pasgeboren wolvenjongen. © Provincie Gelderland

Met dertien welpjes groeit aantal wolven op Veluwe flink: ‘Meer dan afgelopen jaren bij elkaar’

Dit jaar zijn in Nederland minstens zestien wolvenwelpjes geboren, waarvan dertien op de Veluwe. Dat lijkt een startschot voor de definitieve opmars van de beschermde diersoort. ,,We gaan een paar spannende jaren tegemoet.”

13 reacties

 • Dick Meerdink

  4 maanden geleden
  Mensen stel je niet aan. Wolven vallen geen mensen aan of je moet ze in het nauw drijven en die paar wolven kunnen echt niet het wildstand in Nederland uitroeien. Het is juist prachtig dat ze weer TERUG zijn.
 • Anne Noort

  5 maanden geleden
  Jules Vismale, daar heeft G.Schouten nooit een antwoord voor dus nu ook niet. Hij of zij zou zogenaamd een bul hebben voor biologie maar ik denk dat we inmiddels wel kunnen concluderen dat dat of wel heel erg lang geleden is of gewoon compleet geouwehoer. Als ik zo wat andere reacties van Schouten lees is het vooral een gevalletje: OK Boomer.
 • Jules Vismale

  5 maanden geleden
  @G. Schouten, sinds wanneer zou hier kransen moeten worden neergelegd voor herten en zwijnen die door wolven zijn gedood? Ironisch genoeg doden menselijke jagers veel meer herten en zwijnen of moeten hier dadelijk ook nog kransen worden neergelegd voor de vele honderdduizenden stuks pluimvee die toen werden geruimd in verband met de vogelgriep? Daarbij consumeren wij mensen jaarlijks zoveel boerderijdieren dat de wolven stikjaloers op ons zouden worden omdat zij dat namelijk niet kunnen!
 • Anne Noort

  5 maanden geleden
  Ik leg liever een krans voor de armzalige pogingen van Roodkapje Schouten om mijn reacties op elk wolvenartikel onderuit te halen vaak zonder inhoudelijk te reageren. Zoek een hobby zou ik zeggen😁. Ik ben niet sentimenteel rond wolven, als het tot onbalans in de natuur komt dan hebben de jagers wat te doen. Dit artikel beschrijft dat het op dit moment dus geen problemen geeft op de Veluwe en de maatregelen vooralsnog lijken te werken. Prima toch?
 • G. Schouten

  5 maanden geleden
  Anne Noort de wolvenknuffelaarster wil graag een krans neerleggen bij dat monument in Oekraïne, Yvonne Koster. Als ze geduld heeft kan dat binnenkort hier in het Kroondomein voor alle gedode herten, reeën en wilde zwijnen.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?