Op de Sterrenschool in Apeldoorn worden twee kinderen opgevangen van ouders met vitale beroepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Sterrenschool in Apeldoorn worden twee kinderen opgevangen van ouders met vitale beroepen. © Maarten Sprangh

Met thuistasjes en digitaal klaslokaal gaan scholen de corona-weken in

Corona-vakantie? Vergeet het maar. Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs werken er keihard aan om de lessen zo snel mogelijk weer te hervatten. 

Het zal even wennen zijn voor veel leerlingen als hun docent ze toespreekt terwijl ze vanuit huis via een laptop of tablet zijn aangesloten op een digitaal klaslokaal. Toch is dat vanaf deze week de realiteit op middelbare scholen. Via programma’s als Microsoft Teams of Zoom kunnen scholen ‘gewoon’ volgens het bestaande rooster de meeste lessen afwerken. 

  1. Senna (15) meldt zich aan voor ‘Even Apeldoorners bellen’:  ‘Het is toch zielig om zo iemand helemaal alleen te laten zitten’
    PREMIUM

    Senna (15) meldt zich aan voor ‘Even Apeldoor­ners bellen’: ‘Het is toch zielig om zo iemand helemaal alleen te laten zitten’

    Veel ouderen zitten momenteel thuis en vereenzamen doordat ze geen bezoek krijgen. Daarom bedacht netwerk ‘Skill-Ability’ dat het in deze tijd wel leuk zou zijn voor de ouderen als zij regelmatig gebeld worden door een jongere tussen de 15 en 30 jaar. Senna Carras (15) is één van de jongeren die zich voor ‘Even Apeldoorners Bellen’ heeft aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn