Sylvia en Peter Polman en hun zoontjes Quinn en Sven willen alles uit de kast halen om de nul op de meter te krijgen van hun jaren-70-woning. Het lectoraat Duurzame Energievoorziening van hogeschool Saxion gaat ze daarbij helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia en Peter Polman en hun zoontjes Quinn en Sven willen alles uit de kast halen om de nul op de meter te krijgen van hun jaren-70-woning. Het lectoraat Duurzame Energievoorziening van hogeschool Saxion gaat ze daarbij helpen. © Maarten Sprangh

Meten is weten: hoe krijg je de nul op de meter in een tochtig rijtjeshuis?

Van een tochtig en vochtig huis naar een duurzame en comfortabele woning. De familie Polman uit Apeldoorn gaat de uitdaging aan en krijgt daarbij hulp van studenten van Saxion.

Een doorsnee rijtjeshuis uit de jaren 70 is omgedoopt tot Clean Tech Smart House. De komende twee jaar is deze woning in de Apeldoornse wijk De Maten een interessant studieobject voor Hogeschool Saxion. Het doel: onderzoeken hoe een woning zo duurzaam mogelijk gemaakt kan worden, zodat er uiteindelijk nul op de meter verschijnt. Het gedrag van de bewoners speelt daarbij ook een rol.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn