De Midwinter Marathon mikt met de Night Run op gezinnen.
Volledig scherm
De Midwinter Marathon mikt met de Night Run op gezinnen. © Kevin Hagens

Midwinter Marathon in Apeldoorn wordt met nieuw onderdeel driedaags evenement

In 2017 werd de Midwinter Marathon door de terugkeer van de klassieke afstand op zaterdag al een tweedaags evenement. Komend jaar wordt het met de toevoeging van een nieuw onderdeel zelfs een driedaagse happening. 

Die begint op vrijdagavond 31 januari al met de zogenoemde Centraal Beheer Night Run. Vanaf 19.30 uur kun je vier kilometer dwars door de binnenstad van Apeldoorn rennen. Of voor de wat minder snelle sportievelingen: wandelen. Want de organisatie ziet het echt als een familiegebeuren. ‘Het gaat het helemaal niet om de tijd maar om de fun!’ 

Maximaal 500 deelnemers

De Night Run start op het Marktplein en voert langs pleinen en gebouwen zoals de brandweerkazerne. De finish is in het Stadhuis. Onderweg treden er artiesten op en zijn er diverse acts te zien. Er is plek voor 500 deelnemers. Zij kunnen zich vanaf 14 oktober inschrijven. 

Dat kan vanaf dan ook voor de marathon die op zaterdag 1 februari in het Kroondomein wordt gehouden. En voor de vertrouwde nummers, zoals de Acht van Apeldoorn, die op zondag 2 februari vanaf de Loolaan vertrekken. Het is de 47ste editie van de Midwinter Marathon. Tegenwoordig doen er jaarlijks ruim 14.000 mensen aan mee.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn