Volledig scherm
PREMIUM
Julianalocatie in Apeldoorn. © Google Streetview

Milieuzorg kraakt onderzoek naar natuur op Julianalocatie Apeldoorn

VIDEODe strijd om 233 bomen laait opnieuw op. De Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn voert een bezwaarprocedure tegen de kapvergunning die de gemeente verleende op het terrein waar ooit het Julianaziekenhuis stond. Het natuuronderzoek dat de kap rechtvaardigt rammelt aan alle kanten, vindt Milieuzorg.

De belangengroepering raakte al eerder in de clinch met de gemeente over de kaalslag. Een zaak voor de rechtbank werd gewonnen: er mag voorlopig nog niet worden gekapt. Eerst moet de Raad van State zich uitspreken over de bezwaren die Milieuzorg maakt tegen het bestemmingsplan.

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn