Volledig scherm
PREMIUM
Milieuzorg fotografeerde vorig jaar de gevolgen van de illegale bomenkap door de gemeente, die daar een wadi wil aanleggen. Milieuzorg spreekt een vuilwaterpoel. © Theo van Kerkhof

Milieuzorg opnieuw in geweer tegen Apeldoornse ‘vuilwaterpoel’

Milieuzorg is opnieuw naar de provincie gestapt om werkzaamheden van de gemeente Apeldoorn in het bos bij Apenheul te laten stilleggen. De belangengroepering vreest dat anders ‘onomkeerbare’ dingen gebeuren in het beschermde natuurgebied.

De Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn ligt al meer dan een jaar met de gemeente in de clinch over wat de gemeente omschrijft als een ‘wadi’ maar Milieuzorg aanduidt als een ‘vuilwaterpoel’. Met name het feit dat de gemeente zonder vergunning overging tot grootschalige bomenkap schoot volledig in het verkeerde keelgat bij SWMA.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn