Volledig scherm
Minister Grapperhaus. © ANP

Minister juicht moslimmaaltijd Apeldoornse politie toe

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus juicht het toe dat de politie in Apeldoorn op 23 mei een moslimmaaltijd houdt. Dat blijkt uit het antwoorden die hij geeft op de vragen die de PVV hem medio april stelde naar aanleiding van deze iftar.

Hij stelt dat het voor de politie van belang is om goed aangesloten te zijn op de maatschappij en te weten wat er leeft. 'De politie organiseert in het kader van de verbinding met de samenleving allerlei activiteiten die gericht zijn op specifieke groepen, of neemt hieraan deel', schrijft Grapperhaus.  Het gaat volgens hem om ‘kennen en gekend worden’. Hoe de politie dat op lokaal niveau invult, laat de minister aan de eenheden zelf. 

Gehakt

Op maandag 16 april werd op het Instagram-account van een Apeldoornse jeugdagent de uitnodiging geplaatst voor de iftar, een avondmaaltijd tijdens de vastenmaand ramadan. Dat wekte wrevel bij de PVV. De Gelderse fractievoorzitter Marjolein Faber maakte destijds gehakt van het initiatief. ,,De politie moet gewoon haar werk doen. Er worden weinig politiezaken opgelost, het is moeilijk om aangifte te doen; laat ze zich daarmee bezighouden. We zijn een seculier land, dus houd hier mee op.'' 

Zij kreeg bijval van haar collega's in  de Tweede Kamer. Lilian Helder en Harm Beertema stelden Grapperhaus  vragen naar aanleiding van het initiatief. In zijn beantwoording benadrukt de minister wel dat de politie te allen tijde haar neutraliteit dient te bewaren. 

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn