Volledig scherm
PREMIUM
‘Minister van Gehandicaptenzaken’ Rick Brink (r) wil graag pieten met een beperking bij de intocht in Apeldoorn. © ANP / De Stentor

‘Minister van Gehandicaptenzaken’ uit Hardenberg wil piet met beperking bij Sinterklaasintocht in Apeldoorn

Roetveegpieten hand in hand vrolijk dansend met pieten met een beperking. De Hardenbergse ‘minister’ Rick Brink van gehandicaptenzaken hoopt vurig dat de landelijke intocht van Sinterklaas  in Apeldoorn écht een inclusief feest wordt waar plek is voor iedereen. ‘Ik wil Sint wel helpen zoeken’.

Als het aan de 33-jarige Rick Brink ligt worden de roetveegpieten tijdens de nationale intocht van Sinterklaas zaterdag 16 november in Apeldoorn bijgestaan door pieten met een beperking. De intocht wordt georganiseerd door omroeporganisatie NTR en de gemeente. Brink is de eerste officieuze minister van gehandicaptenzaken van ons land. Hij gunt Apeldoorn na het afschaffen van zwarte piet, ook een primeur in dit opzicht. 

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn