Volledig scherm
PREMIUM
‘Minister van Gehandicaptenzaken’ Rick Brink (r) wil graag pieten met een beperking bij de intocht in Apeldoorn. © ANP / De Stentor

‘Minister van Gehandicaptenzaken’ uit Hardenberg wil piet met beperking bij Sinterklaasintocht in Apeldoorn

Roetveegpieten hand in hand vrolijk dansend met pieten met een beperking. De Hardenbergse ‘minister’ Rick Brink van gehandicaptenzaken hoopt vurig dat de landelijke intocht van Sinterklaas  in Apeldoorn écht een inclusief feest wordt waar plek is voor iedereen. ‘Ik wil Sint wel helpen zoeken’.

Als het aan de 33-jarige Rick Brink ligt worden de roetveegpieten tijdens de nationale intocht van Sinterklaas zaterdag 16 november in Apeldoorn bijgestaan door pieten met een beperking. De intocht wordt georganiseerd door omroeporganisatie NTR en de gemeente. Brink is de eerste officieuze minister van gehandicaptenzaken van ons land. Hij gunt Apeldoorn na het afschaffen van zwarte piet, ook een primeur in dit opzicht. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn