Volgens minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft het Kroondomein niet evenveel subsidie ontvangen als andere subsidieaanvragers die hun terrein 358 dagen per jaar afsluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft het Kroondomein niet evenveel subsidie ontvangen als andere subsidieaanvragers die hun terrein 358 dagen per jaar afsluiten. © Rob Engelaar/ANP

Minister zet streep door bezwaren miljoenensubsidie voor Kroondomein, maar: ‘Zaak nog niet afgedaan’

Er is niets onrechtmatigs aan de miljoenensubsidie die Willem-Alexander ontving voor het Kroondomein in de periode 2016-2021. Dat schrijft minister Christianne van der Wal (VVD) van Natuur en Stikstof aan de Tweede Kamer. Zij verklaart de bezwaren van de stichting Faunabescherming ongegrond.

23 reacties

 • Niek de Bruin

  1 maand geleden
  Bestaat er niet zoiets als een lidmaatschap voor opheffen van de monarchie? Ze (het koninklijk huis) mogen rustig in Nederland blijven wonen, maar betalen net als ieder e Nederlander belasting en dienen net als iedere Nederlander zich aan de wet te houden en staan dus niet boven de wet !
 • P. Bredewold

  1 maand geleden
  Waarom zoveel geld! Heeft hij nog niet genoeg! Weg met dat zgn Koninklijke gedoe Leve de republiek!
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  @ Puts en Paalderman, u begrijpt het beide niet (of wílt het niet begrijpen): het gaat er om dat iemand - i.c. toevallig de koning - subsidie opstrijkt terwijl hij de voorwaarden die daarvoor gelden aan zijn laars lapt. Moesten u en ik eens doen. Of de natuurorganisaties waar Puts het over heeft: dan zou de aanvraag subiet geweigerd worden of het was terugbetalen geblazen. Maar voor WA gelden kennelijk andere regels.
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Er zijn veel naïefe/ domme mensen. Maar degene die dit sprookje nog normaal vinden dat is wel het toppunt.
 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  wat een negatieve berichte tov de jacht aldaar, Ten 1e besef dat elke president dat ook zou doen en ten 2e ga niet op de stoel zitten van een Jachtopzichter die goed weet wat hij doet in overleg met de jacht houder, door deze mensen hebben we in Nederland een mooie wild stand gecreëerd. als het aan de Anti,s had gelegen hadden we nu een zieke populatie of helemaal niets meer

Apeldoorn