Missie Jan de kantoorman: Mariniers Sam en Joost zetten Apeldoornse kantoortuin op scherp met gezond lekkers

videoAls straks de collega’s naar Nieuw-Milligen komen, hebben mariniers Sam en Joost uit Apeldoorn de regio alvast voorbereid. De mannen willen de stad in beweging brengen, de kantoortuin in het bijzonder. Ze bedachten een box gevuld met verantwoord lekkers en sportieve tips. ‘Snavelen voor aasgieren, noemen we dat in vakjargon’.

Ze staan buiten bij het Omnisport, ogen beiden fit en energiek. Precies wat je verwacht van mariniers. Apeldoorners Sam Hutchings en Joost Schutte -beide 29 jaar- zitten niet graag stil en al helemaal niet graag binnen. Maar voor het Apeldoornse sportcentrum zijn Joost en Sam wel te porren. ,,Even de trappen op en neer rennen. Kijk, je kunt op de treden hoeveel calorieën je verbrand hebt’’, lacht Joost. ,,Ik heb nu wel zo’n reep verdiend.’’

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn