MMT Orkest Apeldoorn heeft zo'n bijzonder geluid dat Chinezen er dol op zijn

videoHet MMT Orkest uit Apeldoorn geeft rond de jaarwisseling vijf grote concerten in China. Het geluid van het Apeldoorns orkest is zo speciaal en afwijkend, dat de Chinezen er dol op zijn.

Het MMT Orkest geeft de concerten in de steden Shanghai en Suzhou, onder meer in een tv-studio en in vier Grand Theaters. Als het aan de Chinese organisator had gelegen, hadden de Apeldoorners zelfs zes concerten gedaan tijdens hun tiendaagse trip, maar dat werd de muzikanten iets te gortig. ,,We willen ook nog graag wat van China zien, naast de concertzalen’’, zegt dirigent Henny Vels (72). Het eerste concert van het MMT Orkest in Shanghai is op 29 december.

  1. Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt
    PREMIUM
    Video

    Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt

    Het ruikt wel even. Noem het een ‘milde poep geur’. Maar pendelwormen zijn er dol op en planten gaan er waarschijnlijk flink van groeien. Over een paar maanden blijkt in de Apeldoornse parken of en hoe goed Bokashi voor de bodem is. Liefst 500 ton is gisteren over de stad verdeeld. ,,We doen het ene plantenvak wel en het andere niet’’, legt wijkbeheerder Koen Jager uit. ,,Zo kunnen we over een paar maanden goed de verschillen zien.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn