Omwonenden van deze spoorlijnen, zoals inwoners van Rheden, Zutphen, Deventer en de Twentse steden, moeten rekening houden met een forse toename van het goederenvervoer.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden van deze spoorlijnen, zoals inwoners van Rheden, Zutphen, Deventer en de Twentse steden, moeten rekening houden met een forse toename van het goederenvervoer. © Vincent Jannink

Mogelijk tot 2040 extra overlast van goederentreinen in Oost-Nederland, aanleg ‘derde spoor’ in Duitsland vertraagd

Oost-Nederland moet tot 2030 en mogelijk zelfs tot 2040 rekening houden met toenemende overlast van goederentreinen over het bestaande spoor via Zutphen/Deventer richting Oldenzaal en de Duitse grens. De aansluiting van de Betuweroute op het Duitse spoor bij Emmerich gaat langer duren dan voorzien. Daarom blijft het goederenvervoer de komende jaren vaker via Zutphen en Deventer rijden met meer geluidsoverlast tot gevolg. 

0 reacties

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt
  PREMIUM
  3

  Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoed­fonds verkocht: miljoenen verdampt

  De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.