Volledig scherm
© anp

Mogelijke plofkraak voorkomen in Garderen

De politie heeft gisteren bij Garderen een mogelijke plofkraak voorkomen. In een auto in Garderen werden middelen die bij plofkraken worden gebruikt aangetroffen. De bestuurder reed eerder door bij een stopteken en wist aan de politie te ontkomen. 

Gisteravond werd de aandacht van agenten getrokken door de zwarte Audi die met ruim 170 kilometer per uur over de A1 reed. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder extra gas, waardoor hij aan meerdere politieauto's wist te ontkomen. 

Later werd de auto in Garderen aangetroffen door een agent. In de auto met vals kenteken bleken gasflessen, ontstekingsmiddelen en jerrycans benzine te liggen. Deze middelen worden vaak gebruikt bij plofkraken. De explosieve opruimingsdienst heeft deze middelen veilig uit de auto gehaald. 

Mercedes

De bestuurder werd niet bij de auto aangetroffen, maar is mogelijk overgestapt op een zwarte Mercedes AMG.  Ook deze auto kreeg een stopteken, maar ging er op hoge snelheid vandoor op de A1 richting Harderwijk. Bij deze achtervolging raakte de politieauto zo zwaar beschadigd, dat de agenten de achtervolging moesten staken. 

De zaak wordt op dit moment onderzocht door de recherche. De politie vraagt getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn