Motorrijder maakt enorme smak tegen verkeersbord A50 richting Apeldoorn

Update + videoEen motorrijder is rond 08.30 uur vrijdagmorgen met een enorme smak tegen een verkeersbord geklapt. Het ongeval vond plaats op de A50 van Arnhem richting Apeldoorn, bij afrit 22 richting Hoenderloo.

Die afrit is berucht, er vliegen daar regelmatig automobilisten uit de scherpe bocht. Ditmaal dus een 61-jarige man op een motor uit Alphen aan de Rijn die rechtdoor schoot. Daarbij raakte hij met volle snelheid een verkeersbord dat daarbij ontzet raakte.

,,Het gebeurde nadat hij een onhandige maakte’’, aldus een politiewoordvoerster.

Intern letsel

Een viertal automobilisten verrichtte direct eerste hulp, de afrit werd afgesloten. Een ambulanceteam arriveerde kort na het ongeval en nam de hulpverlening van de automobilisten over.

Na enige behandeltijd werd de motorrijder afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens een politieagent ter plaatse was er sprake van ‘fors intern letsel’ bij de man, maar was hij wel aanspreekbaar.

Kort ervoor vond elders in de buurt van Apeldoorn een kettingbotsing plaats.

Volledig scherm
Hulpdiensten ontfermen zich over de onfortuinlijke motorrijder. © Rens Hulman
  1. ‘Stuurfoutje’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweerwagen in greppel eindigde bij Emst

    ‘Stuurfout­je’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweer­wa­gen uit Apeldoorn in greppel eindigde bij Emst

    Het incident waarbij een waterwagen van de Apeldoornse brandweer dit weekeinde in een greppel terecht kwam, is vermoedelijk ‘een noodlottig stuurfoutje’ geweest. ,,Het staat los van het ongeluk in 2017 in Apeldoorn, toen er een waterwagen op de Vosselmanstraat kantelde’’, zegt Mark Bosma, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het was wel waar wij ook direct aan dachten.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn