Volledig scherm
Het veiligstellen van het kunstwerk was een bijzondere klus. © Bas Venema

Mozaïek gered uit gevel van Apeldoorns schoolgebouwtje

Uit de voormalige kleuterschool aan de Kelvinstraat in Apeldoorn is deze week een kunstwerk ‘gered’. Het gebouw op de hoek met de Kelvinstraat gaat tegen de vlakte. Op die plek komt een woonvorm voor mensen met dementie.

Karakteristiek aan de voormalige school is een kunstwerk van Gaby Bovelander. Dat mozaïek zat in een zijgevel. Het zou zonde zijn als het zou sneuvelen, vonden verschillende betrokkenen. Daarom zijn deze week de Apeldoornse restaurateur Johan Venema en smid René de Reus uit Vaassen aan de slag gegaan om het werk alvast uit de muur te halen. Dat is gelukt. De bedoeling is dat het kunstwerk een plaatsje krijgt in het nieuwe complex op deze plek.

Volledig scherm
Kunstenares Gaby Bovelander (op de foto in de auto), inmiddels op gevorderde leeftijd, kwam zelf ook een kijkje nemen bij de reddingsoperatie. © Eigen foto
  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn