Volledig scherm
Het veiligstellen van het kunstwerk was een bijzondere klus. © Bas Venema

Mozaïek gered uit gevel van Apeldoorns schoolgebouwtje

Uit de voormalige kleuterschool aan de Kelvinstraat in Apeldoorn is deze week een kunstwerk ‘gered’. Het gebouw op de hoek met de Kelvinstraat gaat tegen de vlakte. Op die plek komt een woonvorm voor mensen met dementie.

Karakteristiek aan de voormalige school is een kunstwerk van Gaby Bovelander. Dat mozaïek zat in een zijgevel. Het zou zonde zijn als het zou sneuvelen, vonden verschillende betrokkenen. Daarom zijn deze week de Apeldoornse restaurateur Johan Venema en smid René de Reus uit Vaassen aan de slag gegaan om het werk alvast uit de muur te halen. Dat is gelukt. De bedoeling is dat het kunstwerk een plaatsje krijgt in het nieuwe complex op deze plek.

Volledig scherm
Kunstenares Gaby Bovelander (op de foto in de auto), inmiddels op gevorderde leeftijd, kwam zelf ook een kijkje nemen bij de reddingsoperatie. © Eigen foto
  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn