Volledig scherm
Charles Dickson geeft les bij Mudanthe Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Mudanthe berust in vertrek uit Finse school

Mudanthe vertrekt nog deze maand uit de Finse school. De stichting ziet er geen heil in om tot de hoogste instantie te procederen tegen de gemeente Apeldoorn, die de huur van het gebouw had opgezegd. De uitspraak eerder deze maand van de rechtbank in Zutphen laat daarvoor niet genoeg ruimte, vindt Mudanthe.

De gemeente was naar de rechter gestapt omdat Mudanthe de opzegging van de huurovereenkomst niet wilde respecteren. Die bepaalde in kort geding echter dat de stichting binnen drie weken moet vertrekken uit de gebouwen aan de Eksterweg. Uiterlijk 27 maart levert Mudanthe het hoofdgebouw leeg op, hebben beide partijen nu afgesproken. Het bijgebouw dat Mudanthe eveneens gebruikt hoeft pas op 23 april leeg te zijn, omdat eerst nog een evenement (Cultuur bij je Buur) op de rol staat.

Hofstad

Mudanthe gaat in gesprek met onder meer de Hofstad over de mogelijkheden om een gedeelte van de activiteiten naar een ruimte van die kerk te verhuizen, zegt penningmeester Hans Verberg. In het verleden werd daar ook al mee gesproken over het gebruik van ruimte. ,,Toen hadden we nog eerste keus, de vraag is wat er nu nog mogelijk is.’’

De muziekactiviteiten kunnen mogelijk verhuizen naar buurthuis Robbedoes aan de Talmastraat. ,,We hebben gevraagd of dat uitgebouwd kan worden,’’ zegt Verberg. ,,Anders moeten alle instrumenten, inclusief drumstel en geluidsinstallatie, telkens worden meegenomen en dat is haast niet te doen. Daar viel echter niet over te praten met de gemeente.’’

Na het vertrek uit de Finse school probeert Mudanthe om de zaken ‘op een houtje-touwtje-manier’ op te lossen. ,,De vraag is of dat houdt of dat het lijntje breekt’’, aldus Verberg.

Mudanthe - muziek, dans, theater - is een stichting die cultuur gebruikt om welzijn te bevorderen.

  1. Veluwse wisentstier mag zich in Brabant voortplanten

    Veluwse wisent­stier mag zich in Brabant voortplan­ten

    Een wisentstier die op de Veluwe is geboren is gisteren naar de Maashorst in Brabant gebracht. Hij mag zich bij de kudde daar gaan voortplanten. Ook een jonge wisent uit Natuurpark Lelystad is naar de Maashorst verhuisd. De stieren zijn genetisch niet verwant aan elkaar en aan de kudde. Daardoor kan de kudde zich verder uitbreiden zonder kans op inteelt. Er zijn nu nog vier wisenten die in een afgesloten gebied bij Radio Kootwijk rondlopen. Het is de bedoeling dat er een stier van buiten bij komt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn