Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Mysterie rond doffe dreunen in Apeldoorn opgelost

Wat is toch dat ‘onwijs gedreun’ dat op vrijdagochtenden in delen van Apeldoorn te horen is geweest? Dat hield de afgelopen tijd een aantal mensen bezig. Het antwoord komt uit onverwachte hoek.

‘De ramen trillen er van... maar wat is het?’,  zo richtte een inwoonster van Apeldoorn-Zuid zich vorige week op Twitter richting de gemeente Apeldoorn. Andere mensen sloten zich aan bij die vraag. Niet alleen uit Zuid, maar ook uit Orden.

Woningbouw

Een aantal mogelijke verklaringen kwam voorbij, zoals de woningbouw van Ugchelen Buiten. Maar daar leek het doffe gebonk niet vandaan te komen.
De gemeente ging op verder onderzoek en heeft nu de vermoedelijke oorzaak achterhaald. Op vrijdag wordt niet-ontplofte munitie van het schietterrein Harskamp tot ontploffing gebracht. ‘Waarschijnlijk komt het gedreun daar vandaan’, noemt de gemeente als meest logische verklaring. Er is nog niet te zeggen hoe vaak de dreunen nog hoorbaar of voelbaar zullen zijn. Maar in elk geval weten degenen die het opvalt, nu wel wat de oorzaak is.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn