Er komen volgend jaar maart 400 vluchtelingen in het azc aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.
Volledig scherm
PREMIUM
Er komen volgend jaar maart 400 vluchtelingen in het azc aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. © Maarten Sprangh

Na 8 jaar procederen gaat azc er nu tóch echt komen in Apeldoorn: ‘Het gaat te veel over overlast’

Twee keer werd de ingebruikname van een asielzoekerscentrum in Apeldoorn uitgesteld, maar volgend jaar maart is het zover. Dan komen 400 vluchtelingen in het azc aan de Deventerstraat. Momenteel worden gebouwen op het terrein van GGNet gerenoveerd. Wethouder Wim Willems blikt terug op 8 jaar procederen. ,,Kritische geluiden zijn goed. Ze houden ons scherp.”

6 reacties

 • René Steman

  2 jaar geleden
  Ach W Huisman 95% van deze lieden zijn economische vluchtelingen deze hoef je niet te helpen de 5% die overblijft die moet je helpen en als je dat gaat doen zal het gebrek aan huisvesting ook voor een deel zijn opgelost. In Apeldoorn worden vluchtelingen gehuisvest zijn n laagbouw woningen omdat ze niet in een flat willen wonen. Dit is niet meer uit te leggen aan de mensen op de wachtlijst voor een laagbouwwoning. Ik zal blijven klagen over het AZC.
 • W Huisman

  2 jaar geleden
  Om je dood te schamen de reacties hier onder, ik kom al twee jaar in het AZC aan de Christiaan Geurtsweg omdat we er thuiszorg verlenen aan en werkelijk nog nooit overlast meegemaakt. Niemand van ons wil ruilen met deze mensen. Met een gezin in een klein kamertje leven en dat al twee jaar en dan nog niet klagen. Ik zou ons (Nedelanders) wel eens jaren in deze situatie willen zien zitten. Er zitten veel beschadigde mensen en wij Nederlanders denken dat ze hier zitten om te profiteren.
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Je moet je doodschamen om aan zulke huisvesting mee te werken,terug naar je eigen land en daar actievoeren niet profiteren van Eemland dat z,n zaakjes Wel voor elkaar heeft,stelletjeprofiteurs
 • René Steman

  2 jaar geleden
  Ik denk dat kritische reacties worden verwijderd daar De Stentor nooit kritisch is geweest in dit hele proces. Het is ruilhandel geweest Apeldoorn een groot AZC en de vorige burgemeester Commissaris van de Koning gewoon ordinair handje klap geweest en de gemeenteraad zag het gebeuren en sliep verder. Politiek Apeldoorn heeft nog nooit geluisterd naar de kritische signalen omtrent het AZC voor de bühne zijn ze aangeschoven aan de keukentafel het besluit was al lang genomen.
 • Alexander Bolhuis

  2 jaar geleden
  400 echte vluchtelingen? ik ben benieuwd waarvoor ze allemaal gevlucht zijn.....