Schouwburgdirecteur Mirjam Barendregt van Orpheus in Apeldoorn: ,,Vanaf 2023 zullen wij ook een hogere gasrekening krijgen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Schouwburgdirecteur Mirjam Barendregt van Orpheus in Apeldoorn: ,,Vanaf 2023 zullen wij ook een hogere gasrekening krijgen.'' © Maarten Sprangh

Na corona dreigt opnieuw zwaar weer voor oostelijke theaters: ‘Energierekening zeven keer over de kop’

Net bekomen van corona moeten schouwburgen nu alweer alle zeilen bijzetten om niet in financiële problemen te raken door stijgende energiekosten en inflatie. Gelderse theaters pleiten voor extra geld voor verduurzaming van verouderde gebouwen.

5 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Pim Willemsen, gevalletje de slager keurt zijn eigen vlees.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding, staat allemaal op de site van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, LKCA. Even doorklikken. Grappig dat u de aanname doet dat mijn opmerking hieronder een aanname is.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Pim Willemsen, kom eens met bewijzen voor je aannames.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Ronald, kunst en cultuur zijn van die zaken die soms veel geld kosten, maar die ook bijdragen aan het welzijn van mensen. Op scholen waar veel aan cultuureducatie wordt gedaan zijn kinderen gelukkiger, slimmer en meer in staat om ( op creatieve wijze ) oplossingsgericht te denken.
 • Ronald Schuurman

  2 maanden geleden
  Een theater/schouwburg is een verrijking voor elke zichzelf respecterende gemeente.....maar zoveel geld als hier afgelopen jaren heen gepompt is door de gemeente is niet normaal meer. Elke andere vorm van bedrijvigheid was allang failliet verklaard. Orpheus kom eerst zelf met een fatsoenlijk bedrijfsplan alvorens bij de gemeente aan te kloppen.