Het gebouw waarin THR gevestigd is.
Volledig scherm
Het gebouw waarin THR gevestigd is. © cees baars

Na vertrek Sandd nóg een domper op de Ecofactorij in Apeldoorn: 150 werknemers dreigen baan te verliezen

De circa 150 mensen die bij de Apeldoornse groothandel THR werken dreigen hun baan te verliezen. Het op de Ecofactorij gevestigde bedrijf heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. 

Voor het industrieterrein aan de oostkant van Apeldoorn is dat wederom slecht nieuws. Onlangs werd al bekend dat Sandd de Ecofacterij de rug toekeert. Bij het postbedrijf werken circa 500 mensen. Daarnaast bleek begin deze week dat er obstakels zijn bij het uitbreiden van het bedrijvenpark.

Samenwerking

Koninklijke Reesink vestigde zich daar in 2002 na jaren van gesteggel met de gemeente Apeldoorn - die Reesinks komst vanuit Zutphen tegenwerkte - als eerste. In 2011 ging het bedrijf samenwerken met Ter Hoeven en de Ankor Mennema Groep. Ze richtten een joint venture op voor hun groothandelsactiviteiten aan doe-het-zelf-zaken als Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Gamma en Karwei. 

Bol.com en Wehkamp

Nadat Ter Hoeven Verf drie jaar geleden al zelfstandig verder ging, haakte in 2017 ook Reesink af. Een aantal grote private investeerders nam het hele aandelenpakket van THR over. Om de groeiende vraag via internet - consumenten bestellen ook doe-het-zelf-artikelen bij webwinkels als Bol.com en Wehkamp - te voldoen, besloot de groothandel destijds het magazijn met 10.000 vierkante meter uit te breiden. Ze huurt nog wel het bedrijfspand van Reesink.

Het is overigens niet voor het eerst dat THR in de penarie zit. Door het economische ontij belandde het bedrijf in 2012 ook al in zwaar weer

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn