Volledig scherm
Oud-TKA-speler Ömer Dogan in het shirt van Columbia. Ömer was een van de vier mannen die omkwamen bij het tragische ongeval op de A1 bij Deventer. © Luciano de Graaf / TKA Apeldoorn

Namen van alle slachtoffers in het A1-autodrama bekend

Brandon Leatemia, Damian Echter, Ömer Dogan en Jeroen van Beek. Het zijn de namen van de vier slachtoffers in het autodrama op de A1 in Deventer. Het betreft een Apeldoorns vriendenclubje - vertellen nabestaanden - dat gisterochtend terugkeerde van een feest in Enschede.

Onderweg naar thuisstad Apeldoorn crashte hun auto frontaal tegen een staander die matrixborden hooghoudt. Nabij afslag Deventer. Alle inzittenden overleden door de klap, die zich rond 06:00 voltrok.

Vierde naam 

De namen van slachtoffers Brandon Leatemia, Damian Echter en Ömer Dogan werden door voetbalclubs en nabestaanden al eerder naar buiten gebracht. Wie het vierde slachtoffers was bleef langer onbekend.

Dat vierde slachtoffer is Jeroen van Beek, zo laten de ouders van Van Beek dinsdagmiddag via Eddie Zeën aan de Stentor weten. Zeën is voorzitter van voetbalvereniging Columbia, waar Echter en Dogan in het eerste speelden. ,,Jeroen van Beek was geen lid, maar kwam best vaak voetbal kijken bij zijn vrienden Damian en Ömer. Dat deed hij samen met Brandon, ook een vriend en ook slachtoffer in dit drama. De ouders hebben mij gevraagd zijn identiteit en naam te geven.’’ Alle jongens speelden voor meerdere clubs in Apeldoorn. 

Nog steeds is onbekend hoe de auto van de snelweg afraakte en zodoende tegen het matrixbord knalde. Ook is nog onbekend wie achter het stuur zat.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn