Dit soort witte doosjes (aan de lantaarnpaal in het midden van de foto) vormen samen een netwerk om data draadloos te verzenden.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit soort witte doosjes (aan de lantaarnpaal in het midden van de foto) vormen samen een netwerk om data draadloos te verzenden. © Maarten Sprangh

Netwerk van witte kastjes in Apeldoorn: bevriezen of geweldige kans?

Zelfs elders in Nederland vinden mensen er iets van. Een nieuw communicatienetwerk in Apeldoorn houdt de gemoederen flink bezig. Er is nu een petitie om het project rond de ‘witte kastjes’ stil te leggen. Tegelijk ziet een deskundige geen reden het systeem te vrezen. Integendeel.

3 reacties

 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Waarom witte kastjes en niet kastjes met vrolijke kleurtjes, beschilderd door schoolkinderen of aapjes van de Apenheul?
 • Jan ten de Boer

  1 jaar geleden
  Ik zie regelmatig tegenstanders hierover, helaas komt dat voor 95% voort uit onwetendheid. Dit is een kans voor Apeldoorn die niks met privacy te maken heeft, je hoeft er echt niet mee te verbinden als je niet wil. Ook de straling is verwaarloosbaar, in een gemiddeld appartement is er vele malen meer straling aanwezig en dat gaat ook prima. Ik zeg doen Apeldoorn!
 • F. Hofman

  1 jaar geleden
  Weet je wat nu zo leuk is, mensen zitten op facebook, instagram en noem het maar op. Maar bij dit soort dingen gaan ze ineens roepen "hoe zit het met mijn pricacy". Nou vergeet het maar in deze wereld heb je geen privacy meer, kijk maar eens naar het programma Hunter, dan zie je precies wat de overheid en andere instantie al van je weten. En degene die een petitie is begonnen hiertegen, ach die wil ook even een minute of fame.