Leerlingen van het Veluws College Mheenpark ervaren in de Julianatoren hoe iemand met een beperking een dagje pretpark beleeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Veluws College Mheenpark ervaren in de Julianatoren hoe iemand met een beperking een dagje pretpark beleeft. © Maarten Sprangh

Nick (14) kan na bezoekje aan Julianatoren op school beter het juiste profiel kiezen

Ga er maar aan staan. Zit je in mavo 2 en moet je een profiel kiezen. Die keuze bepaalt voor een groot deel de richting van je volgende opleidingen. Decaan Wendy Kers probeert de leerlingen van Veluws College Mheenpark zoveel mogelijk handvatten mee te geven. Daarom nam haar klas een kijkje bij de Julianatoren en kregen de tieners een gastles van een achtbaan-deskundige.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”