Nicole verbouwt kerk tot eigentijds rouwcentrum: ‘Zakdoekjes, smintjes of een slagroomsoes, iedere uitvaart is anders’

videoIn de kerkzaal zijn kruis en kansel vervangen door kunst en kussens. De Apeldoornse Nicole van den Bos heeft de Open Hofkerk in Kerschoten omgebouwd tot uitvaartcentrum Hof van Afscheid. Burgemeester Ton Heerts opent vandaag het eigentijdse rouwcentrum dat bovendien de status van gemeentelijk monument krijgt.

Er wordt nog getimmerd en geboord. Op de grote tafel bij de entree staat naast de schaal met pepermuntjes een doos met schroeven. Op de grond liggen nog wat kabels. ,,De laatste klusjes’’, knipoogt Nicole van den Bos terwijl ze een kist vol gereedschap aan de kant schuift. ,,De aannemer is klaar, de grote schoonmaak ook en wij zijn bijna zover. Ja, het zijn de spreekwoordelijke laatste loodjes.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn