Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe bord, onder meer te zien in het Oranjepark, moet er voor zorgen dat er minder broodresten in de Apeldoornse vijvers belanden. © Maarten Sprangh

Nieuw bord moet in Apeldoorn brood voeren aan eendjes terugdringen

‘Van brood gaan eenden dood’. Dit is een van de vier lugubere boodschappen die op borden staan die bij vijvers in de gemeente Apeldoorn zijn geplaatst. ,,We willen mensen bewust maken van de gevolgen van het voeren van brood aan eenden en vissen’’, legt gemeentelijk woordvoerder Kirsten Harleman uit.

In totaal komen er negen borden in Apeldoorn te staan. De gemeente werkt daarbij samen met het Waterschap Vallei en Veluwe. Het brood voeren aan eendjes heeft ook andere gevolgen, zo maken de borden duidelijk. Zo draagt het indirect bij aan blauwalg en botulisme. 

  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn