Volledig scherm
PREMIUM
De bouwmarkt aan de noordkant van Apeldoorn was bij de opening een van de grootste van Nederland. In november legde een brand de zaak in de as. © Kevin Hagens

Nieuwe Karwei Apeldoorn-Noord stuk kleiner dan afgebrande bouwmarkt

De nieuwe Karwei die in Zuidbroek komt, is een stuk kleiner dan de bouwmarkt die eind vorig jaar afbrandde. Volgens het moederbedrijf verlangt de verzekeraar echter een even groot pand op de bewuste plek. En dus komen er twee andere ondernemingen bij onder het dak.

De grote winkel aan de Laan van de Dierenriem werd op 27 november door vuur verwoest. De bedrijfsleider kondigde snel aan dat er een jaar later een nieuw filiaal zou moeten staan. Eigenaar Bricorama, een Franse onderneming, is daar voortvarend mee aan de slag gegaan.

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Lees terug

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn