Kunstenaar Paul Oole (blauw giletje) verrichtte samen met leerlingen van De Regenboog de onthulling van de kunstmuur.
Volledig scherm
Kunstenaar Paul Oole (blauw giletje) verrichtte samen met leerlingen van De Regenboog de onthulling van de kunstmuur. © Medische Fotografie Gelre Ziekenhuizen

Nieuwe kunstmuur om jongere patiënten Gelre ziekenhuizen op te vrolijken

In het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn is vandaag een kunstmuur feestelijk geopend. Op de afdeling Kind en Jeugd is een gang opgevrolijkt met twaalf tekeningen van kunstenaar Paul Oole.

,,Een verblijf in het ziekenhuis is vaak ingrijpend. Daarom proberen we het voor de kinderen zo fijn mogelijk te maken. Een vrolijke inrichting, zoals met deze tekeningen, helpt daarbij’’, legt Yvette van Klingeren uit. Zij is als afdelingshoofd van de afdeling Kind en Jeugd nauw betrokken bij het kunstproject, dat mede mogelijk is gemaakt door de stichting Loek Helpt.

Sponsorloop

Extra bijzonder aan het project, is de betrokkenheid van basisschool De Regenboog Woudhuis. In maart van dit jaar zamelden de leerlingen tijdens een sponsorloop het bedrag van 4916,80 euro in. ,,Eén van de ouders is betrokken bij stichting Loek Helpt”, zegt juf Marlous Postma. ,,Dus toen we tijdens onze projectweek over kunst een goed doel zochten, waren we er snel uit.” 

Postma is maar wat trots op de prestatie van ‘haar’ kinderen: ,,Onderwijs stopt niet bij rekenen en taal. Het is mooi om ze dit stukje bewustwording mee te geven.’’ Daar sluit Van Klingeren zich bij aan: ,,Het is heel mooi dat andere kinderen zich zo hebben ingezet voor zieke leeftijdsgenoten.’’

De leerlingen zijn trots op hun prestatie.
Volledig scherm
De leerlingen zijn trots op hun prestatie. © Medische Fotografie Gelre Ziekenhuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn