Een groep verzamelde zich afgelopen maandagavond bij de Drie Maagdenrotonde in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep verzamelde zich afgelopen maandagavond bij de Drie Maagdenrotonde in Apeldoorn. © Luciano de Graaf

Nieuwe onrust dreigt bij beruchte rotonde in Apeldoorn, politie zal harder optreden: 'Gedrag spuugzat’

VIDEODe politie staat nieuwe onrust bij de grote rotonde in de Apeldoornse wijk De Maten niet toe. Maandagavond zorgde een groep voor heisa, nu zouden er weer signalen zijn. ,,We zijn dit gedrag spuugzat. Opruiing wordt vanaf nu harder bestraft”, waarschuwt Frans Jan Derks als gebiedsverantwoordelijke.

8 reacties

 • J graaff

  2 jaar geleden
  hoe bestaat het dat een kind van 13 of 15 tot in de nacht op straat loopt. Onbegrijpelijk en pak ook de ouders maar eens aan
 • E. Lentekind- De Jong

  2 jaar geleden
  Eindelijk wordt er hard opgetreden. Ook graag op andere plekken, mochten ze zich verplaatsen.
 • W Huisman

  2 jaar geleden
  Ik denk dat ze niet weten waar ze zogenaamd voor protesteren, niet normaal het gedrag van deze mensen en niet te tolereren. Waar zijn de ouders??? Echt hard aanpakken en bestraffen door de politie.
 • Julius Bruins

  2 jaar geleden
  Direct de naw gegevens noteren en alvast een eenmalige machtiging laten tekenen om de schade te verhalen.
 • Ferry Koelman

  2 jaar geleden
  @A.G. de Jong: "Jongeren worden onevenredig hard getroffen" Valt wel mee en klagers hebben geen nood. Veel jongeren zijn tegenwoordig al van jongs af aan gewend alles te kunnen doen en alles te krijgen wat ze willen. Tja, en tijdens een pandemie kan dit ineens niet meer.... Dat zijn ze niet gewend en moeten ze simpelweg nog leren. Niet alles gaat namelijk in het leven zoals je wil en ook niet alles is rechtvaardig, maar je zult er net als iedereen gewoon mee moeten dealen.
 1. In Apeldoorn hopen ze dat ‘laffe’ jongeren geen traditie van avondklokrellen maken: ‘Zet ze maar een maand vast’
  PREMIUM

  In Apeldoorn hopen ze dat ‘laffe’ jongeren geen traditie van avondklok­rel­len maken: ‘Zet ze maar een maand vast’

  Net als op veel andere plekken in Nederland braken er zondag avondklokrellen uit in Apeldoorn. Bij de rotonde in de Maten bekogelden jonge vandalen agenten met flessen en vuurwerk. Daarna volgde een urenlang kat-en-muis-spel met de politie, die uiteindelijk als morele winnaar uit de strijd kwam. Buurtbewoners hopen dat dit niet de opmaat is naar wekenlange ellende.