De bussen hebben al eerder problemen gekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De bussen hebben al eerder problemen gekend. © Herman Stöver

Nieuwe tegenslag bij elektrische bussen; tijdelijk diesel tussen Apeldoorn en Arnhem

Bij de elektrische bussen van vervoersbedrijf Keolis is een nieuw probleem opgedoken. Daardoor hebben de bussen tussen Apeldoorn en Arnhem vrijdag de A50 moeten mijden. De komende dagen worden hier voor de zekerheid dieselvoertuigen ingezet.

10 reacties

 • Gerard van Schooten

  1 jaar geleden
  Door bedrog de concessie verkregen. Een puur Nederland's bedrijf VDL sterk benadeeld. En nu blijkt dat het de gebruikelijke Chinese bagger is. Welke bestuurders zijn hiervoor verantwoordelijk, en wanneer worden ze daarop afgerekend?
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  @Margo: Waterstof wordt geproduceerd en kost heel veel energie. Er is op dit moment niet genoeg schone energie om waterstof te produceren en dat duurt ook nogal even. Een laadpalen station aanleggen kost. € 800.000. Een waterstof station € 10.000.000, Een waterstof bus wordt electrisch aangedreven en de electriciteit wordt omgezet middels een fuel cell. Het pompen in een tank waterstof moet tot ca. 800 bar. In uw autoband zit tussen de 2.0 en 2.4 bar, dus ook het oppompen kost enorm veel energi
 • M Middelhuis

  1 jaar geleden
  Schandalig wat de voorzitter van de or beweerd. Dit speelt al vanaf het begin met de BYD bussen. Er moeten eerst doden vallen blijkbaar. Ze blijven liegen en bedriegen bij Keolis. Lang leve de aanbestedingen. De OR voorzitter heeft zelf nog geen meter gereden met deze elektrische shit.
 • H d G

  1 jaar geleden
  Wat een blunder met de nw bussen ook met minder rijden en maar geld uitgeven blunder op blunder
 • Margo van Ingen

  1 jaar geleden
  Nieuwe tegenslag bij elektrische bussen; tijdelijk diesel tussen Apeldoorn en Arnhem Geweldig die meest vervuilende onbetrouwbare bende, daar hebben ze in Eindhoven Twente en Delft vast wel een beter optie voor, waterstof? Daarop inzetten. Alle oliesjeiks zijn genoeg gesponsord, die kunnen ons land daardoor zo opkopen.