Volledig scherm
Eén van de twee wisentrunderen op de Veluwe. Binnenkort komt er een stier bij. © Wisent op de Veluwe

Nieuwe wisentstier komt op zijn vroegst in april naar Veluwe

RADIO KOOTWIJK - Op zijn vroegst in april komt er een nieuwe wisentstier op de Veluwe. Die verwachting heeft voorzitter en woordvoerder Jan Wolleswinkel van de stichting ‘Wisent op de Veluwe’.

Aanvankelijk werd er gedacht dat het dier in maart al naar het afgezette terrein bij Radio Kootwijk zou komen, maar na overleg met Stichting ARK blijkt dat dit niet gaat lukken.

,,Vanwege de bloedlijnen van het dier moet de stier uit Europa komen. Daar is een apart transport voor nodig en ARK, de eigenaar van de dieren, heeft daar meer voorbereidingstijd voor nodig”, legt Wolleswinkel uit. Als het aan hem ligt, komt er meteen nog een vrouwelijk dier bij. ,,Als praktisch mens zeg ik: als je toch rijdt, neem dan een koe mee. Maar die toezegging hebben we nog niet. Wel dat er een stier komt.”

Ongeveer een jaar geleden kwamen drie wisenten (ook wel de Europese bizon genoemd) naar de Veluwe. Het betrof een stier en twee koeien. Binnen twee maanden werd een stierkalfje geboren. Niet veel later, in mei, ging de volwassen stier dood.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn