Volledig scherm
De deur van de City Club is onder vuur genomen. © Maarten Sprangh

Nog geen aanhoudingen in onderzoek naar beschieting City Club Apeldoorn

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de schoten die zijn gelost op de City Club Apeldoorn begin november vorig jaar. Wel trekt de politie een aantal tips na die zijn binnengekomen na een uitzending van Opsporing Verzocht.

,,Via verschillende kanalen zijn er tips binnengekomen, tussen de vijf en tien in totaal’’, laat politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen weten. ,,Die tips worden nagelopen. Het onderzoek loopt dus nog steeds, meer kan ik er niet over zeggen.’’

In de nacht van 7 november werd de club aan het Caterplein beschoten, twee mannen zijn op camerabeelden vastgelegd. De politie sluit een verband met een eerdere brandstichting bij het pand, niet uit. Daarvoor werd een 29-jarige Apeldoorner aangehouden. 

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Lees terug

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn