Politiebusje rijdt twee fietsers aan.
Volledig scherm
Politiebusje rijdt twee fietsers aan. © Stefan Verkerk

Nog geen uitsluitsel over ongeluk met politiebus in Apeldoorn

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval waarbij twee fietsers door een politiebus werden aangereden, heeft kunnen gebeuren. De twee fietsers raakten bij het ongeluk op de hoek van de Deventerstraat met de Noorderlaan op maandag 1 mei lichtgewond. Het onderzoek naar het ongeluk is nog niet afgerond, laat politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen weten.

De twee fietsers wilden de Deventerstraat ter hoogte van de Noorderlaan oversteken, toen een politiebus die met spoed onderweg was naar een ongeluk met gewonden elders in Apeldoorn, kwam aanrijden. Door de aanrijding raakte een 82-jarige vrouw lichtgewond aan haar hoofd, een 60-jarige man werd met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. 

Onderzoek

Van Hemmen: ,,Het onderzoek wordt niet door onze eigen collega's gedaan, maar door een andere eenheid. Er zijn verschillende zaken die worden onderzocht, collega's worden gehoord, er wordt naar het verkeerslicht gekeken en in de politiebus zit een soort 'blackbox' die uitgelezen wordt. Al met al duurt het gewoon even voordat zo'n onderzoek is afgerond.'' 

Volgens getuigen van het ongeluk reed de politiebus vanuit het centrum van Apeldoorn over de Deventerstraat, en had de bus geen sirenes aanstaan. Of dit het geval is kan ook uit de gegevens van de blackbox gehaald worden. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn