Volledig scherm
. © anp

Noodgevallenkaart in Apeldoornse meterkasten

Alle belangrijke gegevens over je zelf op een kaart in de meterkast... Om het hulpdiensten bij nood makkelijker te maken assistentie te verlenen, komt de gemeente Apeldoorn binnenkort met een ‘in geval van nood kaart’. Daarmee volgt Apeldoorn het voorbeeld van de gemeente Amstelveen.

Burgemeester John Berends beloofde de mogelijkheden om zo'n kaart te verspreiden te onderzoeken, nadat de VVD er in november bij de behandeling van de meerjarenbegroting voor pleitte. Gemeenteraadslid Jenny Elbertsen stelde toen dat hulpdiensten als politie en ambulance bij noodsituaties geregeld problemen hebben bij het zoeken naar belangrijke gegevens van een slachtoffer. Door bijvoorbeeld telefoonnummers van familie of vrienden en medicijngegevens op de kaart te schrijven kan beter hulp worden geboden.

De noodgevallenkaart wordt volgende week verspreid als bijlage bij het Apeldoorns Stadsblad. De gemeente adviseert om hem in te vullen en op te hangen in de meterkast of dichtbij de voordeur. 

  1. Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten?’
    PREMIUM
    video

    Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmo­biel de hondjes uitlaten?’

    ,,Hoe moet ik in godsnaam met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten als dit plan doorgaat?’’ Jan Bijl kan zijn boosheid niet verbergen, als hij op een van zijn zeven uitlaatrondes van deze dag door het Kanaalpark rijdt. Wanneer het wielerparcours dat De Adelaar hier wil aanleggen er komt, is er voor hem geen plaats meer, vreest hij. Wat hem betreft doen ze met dat plan zijn naam eer aan: de bijl erin!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn