Ter illustratie: de Huisartsenpost bij het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, aangeduid als Spoedpost huisartsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: de Huisartsenpost bij het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, aangeduid als Spoedpost huisartsen. © Kevin Hagens

Noodkreet overbelaste huisartsenposten Apeldoorn en Harderwijk: ‘We kunnen het werk bijna niet meer aan’

Het signaal was pakweg een maand geleden al afgegeven maar kennelijk aan dovemansoren gericht. Daarom slaken bestuurslid en huisarts Ernst Ronner van Huisartsen Regio uit Apeldoorn en Mariëlle Bothof, directeur van huisartsencoöperatie Medicamus in Harderwijk, nu een noodkreet. ,,Huisartsen en assistenten kunnen het werk bijna niet meer aan.’’

3 reacties

  • jos zoet

    2 jaar geleden
    Als er ergens de afgelopen periode de burger buiten de deur is gehouden dan was het wel bij de huisarts en huisartsen post.
  • WG Jansen

    2 jaar geleden
    Gezeur altijd over werkdruk. Wordt dan geen huisarts! 99% van de keren dat ik ECHT een huisarts nodig had werd ik resoluut door ds dame van de spoedpost aan de telefoon verwezen naar de eigen huisarts. Voorselectie heet dat. Nou, blijkbaar zitten daar niet competente mensen. Op basis van telefonische amnese is een drama want ik ben helaas daardoor een paar keer in het ziekenhuis beland voor een aandoening wat voorkomen had kunnen worden indien men adequaat had gehandeld!
  • M.G. Blom

    2 jaar geleden
    Je moet het niet willen, maar als het echt niet anders kan, is dan een 'voorkeuring' aan de poort vóór de wachtkamer geen goed idee? En dan zonder pardon weg- cq. doorsturen naar de huisarts als het geen echt spoedgeval is. Er zal dan helaas ook wel beveiliging aanwezig moeten zijn, want agressie ligt overál op de loer.
  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.