Ter illustratie: de Huisartsenpost bij het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, aangeduid als Spoedpost huisartsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: de Huisartsenpost bij het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, aangeduid als Spoedpost huisartsen. © Kevin Hagens

Noodkreet overbelaste huisartsenposten Apeldoorn en Harderwijk: ‘We kunnen het werk bijna niet meer aan’

Het signaal was pakweg een maand geleden al afgegeven maar kennelijk aan dovemansoren gericht. Daarom slaken bestuurslid en huisarts Ernst Ronner van Huisartsen Regio uit Apeldoorn en Mariëlle Bothof, directeur van huisartsencoöperatie Medicamus in Harderwijk, nu een noodkreet. ,,Huisartsen en assistenten kunnen het werk bijna niet meer aan.’’

3 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Als er ergens de afgelopen periode de burger buiten de deur is gehouden dan was het wel bij de huisarts en huisartsen post.
 • WG Jansen

  2 maanden geleden
  Gezeur altijd over werkdruk. Wordt dan geen huisarts! 99% van de keren dat ik ECHT een huisarts nodig had werd ik resoluut door ds dame van de spoedpost aan de telefoon verwezen naar de eigen huisarts. Voorselectie heet dat. Nou, blijkbaar zitten daar niet competente mensen. Op basis van telefonische amnese is een drama want ik ben helaas daardoor een paar keer in het ziekenhuis beland voor een aandoening wat voorkomen had kunnen worden indien men adequaat had gehandeld!
 • M.G. Blom

  2 maanden geleden
  Je moet het niet willen, maar als het echt niet anders kan, is dan een 'voorkeuring' aan de poort vóór de wachtkamer geen goed idee? En dan zonder pardon weg- cq. doorsturen naar de huisarts als het geen echt spoedgeval is. Er zal dan helaas ook wel beveiliging aanwezig moeten zijn, want agressie ligt overál op de loer.
 1. KAART | Daling van het aantal coronabesmettingen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Daling van het aantal coronabe­smet­tin­gen blijft doorzetten: bijna weer op het niveau van voor vierde golf

  De daling van het aantal positieve coronatesten zet door. 141 mensen testen in de regio's Noord en Oost Gelderland, IJsselland en Flevoland positief. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er 153 mensen besmet bleken met corona. Geen grote uitschieters vandaag. Nunspeet scoort nog steeds aan de hogere kant in de regio, en laat net weer een paar meer besmettingen zien.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn