Vastgoedbelegger Heimstaden uit Noorwegen
Volledig scherm
PREMIUM
Vastgoedbelegger Heimstaden uit Noorwegen © Heimstaden

Noorse huizenkopers veroveren Oost-Nederland

De HuisbazenVastgoedbelegger Heimstaden uit Noorwegen verovert in razendsnel tempo Oost-Nederland. Dit bedrijf stortte zich in 2018 voor het eerst op de Nederlandse woningmarkt en is nu al de grootste buitenlandse eigenaar van huurwoningen in ons land met 13.500 woningen. Daarvan staan er 3000 in Oost-Nederland.

12 reacties

 • Sjaak Harlemans

  2 weken geleden
  Noorwegen heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar. De opbrengsten uit de olie hebben ze in een een fonds gestopt en daar profiteert iedere Noor de komende decennia van. Nu gaan ze elders in Europa verder investeren. Fantastisch land, daar kunnen we in Nederland nog heel veel van leren. Hier lukt het ons niet eens om de orde te handhaven met al dat schorriemorrie.
 • HAM Boelens

  2 weken geleden
  Is het geen prins, dan wel Scandinavië!! Schandalig! Dat dit kan. Hoe komt mijn kind en kleinkind aan een woning?
 • E. Hetebrij

  2 weken geleden
  Ik zie de bui al hangen. Zwolle gaat de komende jaren pakweg 4.000 woningen bouwen in de versnipperde deelgebiedjes binnen Hanzeland en waarschijnlijk heeft de vertrekkende wethouder al een deal gesloten met dit soort (buitenlandse) partijen. Daarom is het onbegrijpelijk dat Zwolle de zelfbewoningsplicht buiten de deur houdt.
 • Paul Lamote

  2 weken geleden
  Goede zaak, particulieren kunnen dit beter dan de overheid.
 • henk hartog

  2 weken geleden
  Gaat perfect in Nederland.. Denhaag kijkt en lacht ernaar. Op zo een manier moet jouw kind nog langer wachten op een huurwoning of koopwoning, want die Snelle jongens kopen goedkope huurwoningen op, en gaan het duurder verhuren, tja dit is al jaren en jaren aan de gang. Kom op Denhaag, actie graag en stop met lachen. Zorg dat dit eind van dit jaar stopt. Want onze kinderen wachten al jaren en jaren op een Huurwoning of koopwoning. Hop, actie ! Als ik minister was, had dit nooit gebeurt !

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn