De NS kampt met een snel oplopende personeelstekort. Er is te weinig instroom van nieuw personeel terwijl er een hoge uitstroom is van medewerkers als gevolg van onder meer (vervroegd) pensioen.
Volledig scherm
PREMIUM
De NS kampt met een snel oplopende personeelstekort. Er is te weinig instroom van nieuw personeel terwijl er een hoge uitstroom is van medewerkers als gevolg van onder meer (vervroegd) pensioen. © ANP / ANP

NS schrapt treinen in Oost-Nederland: ‘De rek is eruit’

PollDe NS gaat treindiensten in Oost-Nederland schrappen. Zo hoopt het spoorbedrijf zijn schaarse personeel beter te spreiden. Dit raakt reizigers op onder meer de trajecten Harderwijk-Utrecht en op Zutphen-Apeldoorn-Amersfoort, waar ze langer moeten wachten bij een overstap.

34 reacties

 • F. Post

  4 maanden geleden
  De NS zegt veel uitstroom (vervroegd) pensioen. Volgens mij heeft iemand goed de boot gemist met bedrijfs en toekomst visie.
 • Paul Lamote

  4 maanden geleden
  Het goede nieuws: in Brabant is de kaalslag nog vele malen groter.
 • Paul Lamote

  4 maanden geleden
  Wat een onzin enquête. Juist het reizigers met intercity's in de spits is sterk gedaald en dan wil de Stentor uitgerekend die treinen gaan handhaven.
 • Lia van Zeist

  4 maanden geleden
  Wie wil er tegenwoordig überhaupt nog met de trein reizen vanuit Apeldoorn? Minder treinen, altijd te kort voor het aanbod, vervoer als haringen in een ton, de hele rit staan, niet mee kunnen omdat de trein al vol is. In zulke volle treinen kan geen conducteur controleren dus één per trein lijkt mij meer dan genoeg. In plaats van geneuzel over twee conducteurs op een trein zou ik als NS eens goed nadenken over de veiligheid van de reizigers in zulke volle treinen. Echt onverantwoord!
 • Jannette Van der Van der wal

  4 maanden geleden
  Ik vindt dit niet zo slim van de ns straks gaat er niemand meer met de trein dit zijn waarschijnlijk allemaal mensen die met de trein naar het werk gaan en hebben geen zin om na hun werk nog ff een uur te wachten op de trein en gaan ze dan weer carpoolen met de auto