Op 26 januari gaf de GGD Noord- en Oost-Gelderland de landelijke aftrap in Apeldoorn voor de vaccinatie van 90-jarigen die thuiswonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 26 januari gaf de GGD Noord- en Oost-Gelderland de landelijke aftrap in Apeldoorn voor de vaccinatie van 90-jarigen die thuiswonen. © Rob Voss

Nu het vaccineren is begonnen, stijgt de animo in Noord- en Oost-Gelderland voor een coronaprik

De animo voor een coronavaccinatie neemt in de GGD regio Noord- en Oost-Gelderland flink toe. Inmiddels is acht op de tien inwoners bereid zich te laten inenten, terwijl in november 'nog maar’ 51 procent aangaf zich te laten vaccineren. Dit blijkt uit de deze week verschenen zesde coronapeiling van de GGD in deze regio.

 1. Zorg over honden die ontsporen: ‘Veiligheidsregio moet groepslessen in Gelderland weer toestaan’
  PREMIUM

  Zorg over honden die ontsporen: ‘Veilig­heids­re­gio moet groepsles­sen in Gelderland weer toestaan’

  Om te voorkomen dat puppy's niet goed opgevoed worden en het aantal bijtincidenten stijgt, doet de Partij voor de Dieren (PvdD) in Apeldoorn een nadrukkelijk beroep op de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De PvdD ziet dat gemeenten regels verschillend interpreteren en vraagt om meer ruimte voor hondenscholen. Die lijkt er op korte termijn echter niet te komen.
 2. Gaan we via Oost-Nederland naar Mars?! Er gebeurt hier meer dan je denkt...
  PREMIUM
  2

  Gaan we via Oost-Nederland naar Mars?! Er gebeurt hier meer dan je denkt...

  Niet alleen op Cape Canaveral doen ze aan ‘space’. In Oost-Nederland zijn er zeker twaalf bedrijven die zich met ruimtevaart bezighouden. Zij zoeken naar ‘nieuwe grenzen’ en maken wat bijna niet kan. Maar de lijst die de Stentor na uitgebreid onderzoek maakte, kan best langer zijn. Een exact overzicht bestaat niet. ,,Een hiaat”, zegt ruimtereiziger André Kuipers. Exposure en zichtbaarheid zijn volgens hem om veel redenen cruciaal.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord
  Play

  Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord

 2. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen

Apeldoorn