Nuchtere piloot Hans verricht heldendaad: ‘Ik had maar één doel: die kist veilig aan de grond krijgen’

videoZe waren iets meer dan een halve minuut van de grond, toen de motor van het vliegtuig uitviel. Piloot Hans Swellengrebel, sinds 1979 al actief in cockpits, maakte een noodlanding in een nabijgelegen weiland tegen de snelweg A50 aan. ,,Ik had maar één doel: veilig landen.”

4 reacties

 • J Kruize

  1 jaar geleden
  Piloot heeft juist gehandeld. Ik heb geen respect voor mensen die mopperen over de files. In de trant van het is geen Boeing ruim het later maar op ik wil rijden. Laten we blij zijn dat het zo is afgelopen zonder slachtoffers. Dan helaas maar file. Trouwens was al vroeg gemeld rij om en hou rekening met vertraging.
 • Pieter E Uidam

  1 jaar geleden
  Echte helden zoals deze meneer zijn nuchtere mensen, maar voorlopig red hij niet alleen z'n eigen maar ook van die parachutisten. Respect meneer...
 • albert bouwmeester

  1 jaar geleden
  Klasse,
 • Adrie Jehee

  1 jaar geleden
  Wat een HELD👏👏
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”