Met oud en nieuw ligt er altijd een dikke laag vet op het water bij de rioolzuivering.
Volledig scherm
PREMIUM
Met oud en nieuw ligt er altijd een dikke laag vet op het water bij de rioolzuivering. © Christian van der Meij

Oliebollenbakker kan nog steeds zijn vet niet kwijt, branche waarschuwt: ‘Te weinig inzamelpunten’

De waarschuwing ‘spoel je frituur-, gourmet- en oliebollenvet niet door het riool’ klinkt al jaren, maar lijkt deels aan dovemans oren gericht. Ook dit jaar melden rioolontstoppers grote drukte in december en januari. MVO, de ketenorganisatie voor vetten en oliën, constateert dat het aantal inzamelpunten voor vet niet toeneemt, terwijl dit wel zou moeten.

6 reacties

 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Bart althans was het maar waar dat er in iedere gemeente gele bakken bij de supermarkt staan. Bij ons kun je alleen inleveren in de milieustraat, ver van winkels. Anita Visser
 • B Zieleman

  5 maanden geleden
  Statiegeld....
 • Bart Alpha

  5 maanden geleden
  Vreemd. Cafetaria's kunnen hun vet ook laten ophalen. En voor de amateurs die thuis bakken staan er gele containers bij de supermarkt. Klinkt meer als luiheid/onwil.
 • henk hartog

  5 maanden geleden
  Domme Gansen weten weinig, natuurlijk erg stom om olie of vet door de wc of gootsteen te pompen.. Maar domme Gansen lezen dit niet. Wij brengen onze oude olie naar een verwerkeraar, hij blij, wij blij. Elke keer een nw emmer als ie vol is. Erg fijn en handig
 • Joost Van Zutphen

  5 maanden geleden
  Klaarblijkelijk is er een branche.. ..dan zorgt die branche toch zelf voor inzamelpunten? Of is dat te ingewikkeld voor 'de branche'? Er is een pandemie aan de gang, miljoenen mensen sterven onnodig over de hele wereld. Nederland zal nog jaren de naweeën kennen met de tienduizenden (blijvende?) long Covid patiënten.. ..daar moet de overheid zich mee bezig houden. Dit soort klein bier.. ..regel dat nou eens zelf in plaats van dat eeuwige naar anderen kijken.

Apeldoorn