Volledig scherm
Rechtbanktekening van de Apeldoornse verdachte Aurelie V. in de rechtbank in Zutphen © ANP/Archief

OM eist 12 jaar cel tegen Apeldoornse moeder die haar twee kinderen doodde

De Apeldoorse Aurélie V., die in oktober 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, moet een gevangenisstraf van twaalf jaar krijgen. Dat eist het Openbaar Ministerie in hoger beroep. Het OM vindt de eerdere veroordeling van de rechtbank in Zutphen, 9 jaar cel met tbs, te laag.

Volgens de advocaat- generaal is er voldoende bewijs voor de opzet en voorbedachte rade in deze zaak. Van de invloed van paroxetine is volgens hem geen sprake.

Niet alleen het OM ging in hoger beroep, ook Aurélie zelf deed dat. De inzet van haar, en haar advocaat Job Knoester, is de veroordeling tot moord, de voorbedachte rade, van tafel te krijgen. Zij zijn van mening dat het anti-depressivum dat ze slikte, van invloed is geweest op haar gedrag.

Deskundigen

Twee nieuwe deskundigen, een psycholoog en een psychiater uit Zwolle, hebben opnieuw onderzoek gedaan naar Aurélie. Zij concludeerden dat, anders dan de eerdere onderzoekers, Aurélie aan een zware depressie leed toen ze vijf jaar geleden haar twee kinderen om het leven bracht. De zorg voor de meervoudig gehandicapte Lucas viel haar zwaar.

Volgens de psychiater kwam ze door die depressie in een fuik, waar ze uiteindelijk geen andere uitweg meer uit zag dan zichzelf en de kinderen om het leven te brengen.

Verslaggever Hanne Koops was aanwezig bij de zitting. Lees hieronder terug hoe de zaak verliep:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn