Volledig scherm
Het voormalige postsorteercentrum aan de Christiaan Geurtsweg krijgt een nieuwe bestemming. © Jeroen Pol

Ombouw postkantoor Apeldoorn tot sportschool in december klaar

Het ombouwen van het voormalige postsorteercentrum aan de Christiaan Geurtsweg tot grote sportschool is in december klaar. Dan opent Basic Fit er zijn vierde Apeldoornse vestiging. 

Basic Fit kreeg begin augustus de sleutels van het pand, om te kunnen beginnen met de verbouwing. De nieuwe sportschool beslaat ongeveer 2200 vierkante meter en vult daarmee pakweg de helft van het pand. In het andere gedeelte, ongeveer 2500 vierkante meter, komt een trampolinecentrum: Street Jump Apeldoorn. De werkzaamheden daarvoor zijn nog niet begonnen. De initiatiefnemer van de jumphal, Diederik Miedema, verwacht daar in het eerste jaar ongeveer 40.000 bezoekers mee te trekken.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn