Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige Elektriciteitsmuseum in Hoenderloo (hier vanaf de zijkant gezien) is omgebouwd tot woning en staat voor bijna zeven ton te koop. © Gep Leeflang

Ombouw van Elektriciteitsmuseum in Hoenderloo tot peperdure woning was niet te verbieden

Het ombouwen van het voormalige Elektriciteitsmuseum in Hoenderloo tot peperdure woning kon vanwege de gemeentelijke regels niet worden tegengegaan. Dat zegt gemeentewoordvoerder Arnoud van der Steen na kritiek vanuit het dorp op het toestaan van die ontwikkeling, terwijl voor jongeren in Hoenderloo geen betaalbare woonruimte beschikbaar komt.

De Stentor maakte begin deze maand melding van het dorpsprotest. Hoe kan de gemeente uitleggen dat jongeren bij gebrek aan woonruimte ‘het dorp worden uitgejaagd’, werd daarin gevraagd, terwijl bij het ombouwen van het voormalige museum - voorheen een kolenschuur - wordt gemikt op kapitaalkrachtige buitenstaanders. De verbouwing is afgerond en het huis is voor 695.000 euro in de verkoop gezet. Weer een voorbeeld dat bijdraagt aan de 'verbloemendaaling’ van Hoenderloo, vindt de dorpsraad.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn