Volledig scherm
Bloemen bij de plek waar Bart van den Hul vrijdagmorgen aangereden werd op de N304 tussen Otterlo en Hoenderloo. Vrijdagavond overleed hij aan zijn verwondingen. © Jelle Boonstra

Omgekomen fietser (24) woonde op zorgboerderij in Beekbergen

De jongen die vrijdagavond overleed als gevolg van het verkeersongeluk op de N304  is de 24-jarige Bart van den Hul. Hij woonde op een zorgboerderij in Beekbergen en was onderweg naar zijn werk toen hij aangereden werd.

Bart van den Hul werkte bij een slager. Het grootste deel van de week in Beekbergen, maar op woensdag en vrijdag in Harskamp. Daar ging hij op zijn elektrische fiets naar toe. Afgelopen vrijdag werd hij omstreeks 8.20 uur geschept door een personenauto toen hij de N304 wilde oversteken ter hoogte van een fietsersoversteekplaats, voorbij de Genieweg. 

Hierbij zag hij een aankomende auto over het hoofd. De bestuurder van de personenauto is een 31-jarige man uit Apeldoorn. De automobilist had de aanrijding niet meer kunnen voorkomen.

De gewonde fietser werd in kritieke toestand naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur is de het slachtoffer daar overleden

Bij de slagerij in Beekbergen werkte hij al zes jaar. Op een bordje bij de winkel spreken zijn collega's hun medeleven uit voor de ouders en zus van Bart van den Hul, die in Veenendaal wonen.

Ook heerst er onbegrip in Beekbergen over de manier waarop de politie blunderde door de 24-jarige van den Hul al dood te verklaren terwijl hij nog leefde.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn