Volledig scherm
PREMIUM
In de brochure voor de ontwikkeling van het Havenpark in Apeldoorn staat links 'boven' fietsbrug de Freule een cashew-vormig gebouw ingetekend. Realisatie van die woontoren is vertraagd. © brochure Havenpark

Omstreden woontoren in Havenpark Apeldoorn pas jaren later

De bouw van het hoogste woongebouw in het Havenpark wordt twee jaar later gerealiseerd dan de gemeente Apeldoorn van plan was. De gemeente heeft nog steeds geen knopen doorgehakt over de uitvoering en om de bouw - in aangepaste vorm - te realiseren is een bestemmingsplanwijziging nodig. Dat geldt ook voor een aantal appartementen dat Ons Huis er nog ontwikkelt.

De ontwikkeling van het Havenpark is in volle gang. In de zone die voorheen  onderdak bood aan het Drakenbootfestival worden volop woningen gebouwd en de voltooiing van de woonwijk met bijna tweehonderd woningen vordert gestaag. 

  1. Jeukrupsenplaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolpleinen nog aan’
    PREMIUM

    Jeukrupsen­plaag Apeldoorn loopt uit de hand: ‘We pakken nu alleen de schoolplei­nen nog aan’

    De overlast van de eikenprocessierups in Apeldoorn loopt op dit moment de spuigaten uit. Het aantal meldingen ging gisterochtend over de zevenhonderd heen, waar dat er vorig jaar maximaal driehonderdvijftig waren. ,,We pakken op dit moment alleen de meldingen over schoolpleinen nog aan, de rest moet wachten’’, vertelt Bert-Jan van Zetten, die de aanpak van ziekten en plagen in de gemeente coördineert.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn