Volledig scherm
PREMIUM
In de brochure voor de ontwikkeling van het Havenpark in Apeldoorn staat links 'boven' fietsbrug de Freule een cashew-vormig gebouw ingetekend. Realisatie van die woontoren is vertraagd. © brochure Havenpark

Omstreden woontoren in Havenpark Apeldoorn pas jaren later

De bouw van het hoogste woongebouw in het Havenpark wordt twee jaar later gerealiseerd dan de gemeente Apeldoorn van plan was. De gemeente heeft nog steeds geen knopen doorgehakt over de uitvoering en om de bouw - in aangepaste vorm - te realiseren is een bestemmingsplanwijziging nodig. Dat geldt ook voor een aantal appartementen dat Ons Huis er nog ontwikkelt.

De ontwikkeling van het Havenpark is in volle gang. In de zone die voorheen  onderdak bood aan het Drakenbootfestival worden volop woningen gebouwd en de voltooiing van de woonwijk met bijna tweehonderd woningen vordert gestaag. 

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn