Henk en Ineke Bronkhorst met buurtgenote Hedi Rauwerdink aan de Sprengenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk en Ineke Bronkhorst met buurtgenote Hedi Rauwerdink aan de Sprengenweg. © Maarten Sprangh

Omwonenden Sprengenweg in Apeldoorn willen verkeerssnelheid omlaag brengen, maar dat is niet gemakkelijk

Terwijl Henk  Bronkhorst zijn verhaal doet zoeft een Fiat 500 achter hem voorbij. ,,Die rijdt tenminste 70 kilometer’’, zegt de bewoner van de Sprengenweg zonder te overdrijven. Bronkhorst strijdt meer dan twee jaar tegen de hardrijders in zijn straat. ,,Het is bijna ondoenlijk om iets gedaan te krijgen.’’ Hoe komt dat?

 1. Bewondering voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoordelijkheid genomen’
  PREMIUM

  Bewonde­ring voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoor­de­lijk­heid genomen’

  Dat het omstreden Gosschalk uit Epe ‘ontzettend veel geleerd’ heeft van dierenmishandelingen in de slachterij, was ‘van groot belang’ bij de overname van het Eper familiebedrijf. Dat stelt Marijke Everts, directielid van de Van Drie Group. De kalfs- en rundvleesproducent uit Uddel krijgt zestig procent van de aandelen van Gosschalk in handen. „Ze hebben verantwoordelijkheid genomen.”
 2. Zorgen in Apeldoorn om kennis over Holocaust bij jongeren: ‘Er is zoveel onzin op sociale media’
  PREMIUM

  Zorgen in Apeldoorn om kennis over Holocaust bij jongeren: ‘Er is zoveel onzin op sociale media’

  Bij herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch leren ze jongeren over het gruwelijke lot dat 1421 (voornamelijk) psychiatrisch patiënten in de Tweede Wereldoorlog trof. Nu veel jongeren de Holocaust in twijfel trekken, is educatie over de Jodenvervolging belangrijker dan ooit. ,,Met zoveel onzin op sociale media, is het voor jongeren ingewikkeld om feit en fictie over de Holocaust uit elkaar te houden.”