Het was afgelopen weekeinde druk op startbureau van DES voor de Zwientjestocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was afgelopen weekeinde druk op startbureau van DES voor de Zwientjestocht. © 2.wild.nl

Onbekende man probeert op station in Apeldoorn deelnemers bij wandeltocht weg te houden

Het waaide flink. En de regen kwam met bakken tegelijk naar beneden. Toch ging de Zwientjestocht van wandelsportvereniging Door Eendracht Sterk (DES) afgelopen weekeinde gewoon door. Al gaf een onverlaat op station Apeldoorn de wandelaars een andere boodschap mee. ‘Ga terug, het is afgelast’. Tenminste vijf wandelaars volgden dit advies op.

‘Wind of extreme regen, niets houdt wsv DES-Ugchelen tegen’, zo staat op de website van de wandelclub. ‘Ondanks het slechte weer hebben 1075 wandelaars aan onze Zwientjestocht deelgenomen’. Maar dat hadden er best meer kunnen zijn, vertelt voorzitter Ans Otto.

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn